Na vodopadu u Jajcu danas su održani 6. međunarodni skokovi Jajce 2021 na kojem je pobjedu odnio Evald Krnić iz Crne Gore.

Blizu 20 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore danas se takmičilo u skokovima s vodopada u Jajcu u slobodnom stilu i lasti. Izuzetno jaka konkurencija skakača s jednog o najljepših vodopada na svijetu donijela je dosta teškoća žiriju koji je morao odlučiti ko je najbolji.

Publika koja je pratila ovogodišnje skokove imala je priliku uživati u istinskom spektaklu prirode i sporta, a svaki skok su nagradili aplauzima.

Brojni regionalni skakači skokove s vodopada ocijenili su kao najizazovnijim u regiji, a tako je bilo i danas.

Žiri je nakon završene prve serije skokova odlučio da je prvoplasirani u stilu laste Mustafa Šarić dok su drugoplasirani i trećeplasirani bili Evald Krnić i Dino Bajrić.

Nakon druge serije Mustafa Šarić, Evald Krnić i Dino Bajrić su imali jednak broj bodova, pa je žiri po prvi put odlučio da skakači skaču i treću seriju.

I u trećoj seriji Bajrić i Krnić su dobili desetke za svoje skokove, a odlukom žirija prvo mjesto je pripalo Evaldu Krniću dok je drugo mjesto pripalo Dini Bajriću. Trećeplasirani je Zeničanin Mustafa Šarić.

 

(www.klix.ba)
(Foto: JU “Agencija Jajce”)