DJ Mahmut Orhan nastupiće u 27. augusta ispod čuvenog Plivskog vodopada u Jajcu u okviru muzičkog dijela programa festivala “Desant na Jajce 2021”. Narednog dana, na istoj lokaciji, nastupit će grupa Divanhana.

Mahmut Orhan, koji je svjetsku slavu stekao miksujući moderni house, indie dance i new disco zvuk sa elementima istočnjačkog etna, već je nastupao u našim krajevima i dobro je poznat domaćoj publici po sjajnoj atmosferi koju pravi na svojim koncetima.

Prema riječima organizatora, nema sumnje da će tako biti i na ovom koncertu, sa tom razlikom da će njegov set biti postavljen ispod čuvenog vodopada, što može biti samo plus na njegovom nastupu.

“Sigurni smo da će Mahmut Orhan zapaliti publiku i ovaj put i da će koncert biti nezaboravan. Zato pozivamo sve ljubitelje dobrog provoda da skupa sa nama, 27. augusta, zatresu Jajce uz zvuke najbolje muzike posljednjih godina”, rekao je Nedim Lipa iz Inicijative “Odmori u BiH”, koja je, skupa sa JU Agencija Jajce, organizator ovog događaja.

Osim Mahmuta Orhana, u Jajcu će nastupati i vrhunski interpretatori sevdaha, grupa Divanhana, a njihov koncet zakazan je za subotu, 28. august.

Program festivala donosi reprizne filmske projekcije najboljih filmova sa ovogodišnjeg, 27. Sarajevo Film Festivala, dok će u izložbenom prostoru Info centra JU Agencije Jajce biti otvorena izložba najznačajnijih radova umjetničkog studija Articoolisan iz Sarajeva.

Glavni pokrovitelji festivala su opština Jajce i načelnik Edin Hozan, Vlada Srednjobosanskog kantona, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, te Ministarstvo kulture i sporta FBiH.

Ulaznice za koncerte DJ Mahmuta Orhana i Divanhane mogu se kupiti putem mreže Kupi Kartu i u prostorijama Info centra JU Agencije Jajce, kao i u Hotelu “Turist 98” u Jajcu.

Prema riječima organizatora, cijena ulaznica za koncert DJ Mahmuta Orhana je 20 KM u pretprodaji, a 25 KM na ulazu na koncert.

Ulaznice za ekskluzivni koncert “Divanhane” prodaju se po jedinstvenoj cijeni od 20 KM.

Putem platforme Odmori u BiH mogu se kupiti i paketi za odlazak na koncert DJ Mahmuta Orhana iz Sarajeva i Banjaluke autobusom. Cijena paketa za odlazak autobusom iz Sarajeva je 50 KM, a iz Banjaluke 40 KM.

Za sve one koji pakete na stranici Odmori u BiH budu kupili Visa karticama obezbijeđeno je 15 odsto popusta.

 

(Klix.ba)