U jedinstvenom ambijentu jednog od najljepših vodopada Europe i svijeta 14. kolovoza/augusta, s početkom u 17:00 sati, održat će se 6. Međunarodni natjecateljski skokovi s vodopada.
Vodopad rijeke Plive, visok više od 20 metara bit će domaćin jedinstvenoj sportsko-turističkoj manifestaciji. Prema izjavama profesionalnih skakača visinskih skokova iz SAD-a, Kolumbije, Njemačke, Danske i dr., a koji su imali priliku skakati s vodopada u Jajcu, skokovi u Jajcu spadaju u najizazovnija ali i najljepša mjesta za skakanje. Posebna je draž za sve skakače skakati s prirodnog vodopada smještenog u središtu povijesnog grada Jajca, koji čeka svoju zaštitu kao dio Svjetske kulturne baštine (UNESCO).

Organizator 6. Međunarodnih natjecateljskih skokova s vodopada u Jajcu, JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ najavljuje da nakon godine pauze prouzrokovane pandemijom COVID-19, posjetitelje i skakače očekuje bogat program. Za skokove se prijavilo više od 30 natjecatelja, koji će nastupiti u natjecateljskom dijelu u stilu „Lasta“, te u revijalnom dijelu tzv. „Slobodnom stilu“. Titulu pobjednika 5. Međunarodnih skokova u subotu će braniti Stefan Jevtić iz Srbije.