Jajačka tvrđava u nedjelju navečer bila je premala za sve one koji su htjeli biti na koncertu Amire Medunjanin.

Bh. glazbena diva rasprodala je koncert na tvrđavi u Jajcu, a čuvana jajačkim Vitezovima Amira je napravila spektakl.

Unutar zidina jedne od najljepših bh. srednjovjekovnih tvrđava, Stari grad u Jajcu sinoć su do kasnih večernjih sati odzvanjali najljepši taktovi naših najpoznatijih sevdalinki, ali i brojnih drugih prekrasnih evergrin hitova, javlja Centralna.ba.

Naša najpoznatija bh. diva sevdaha neprikosnovenog glasa Amira Medunjanin uz pratnju sjajnog Boška Jovića na gitari, za oko 700 posjetitelja iz različitih dijelova BiH, priredila je čarobnu glazbenu noć za pamćenje.

Pored predviđenog repertoara, Amira i Boško nisu odoljeli ni brojnim nagovještajima pjesama publike te su tako posjetiteljima ispunjavali i različite muzičke želje. I baš tako, kako to kaže Amirina pjesma “Pjevat ćemo šta nam srce zna”, dogodila se magija, te su se sasvim spontano uglas s publikom prisjetili najljepših bh. sevdalinki, Tome Zdravkovića, Silvane Armenulić, Kemala Montena, a pjevala se i “S one strane Plive”.

Vrhunski taktovi na gitari, Amirin čaroban glas i unikatan ambijent Kraljevske tvrđave Stari grad, te jajački Vitezovi koji su osiguravali bh divu na ulazu i na stageu doprinijeli su da Jajce i brojni posjetitelji utonu u sevdah i uživaju u prekrasnoj noći u samom srcu BiH.

Hvala Jajce – u suzama je rekla Amira, koja se kasnije sat vremena družila s fanovima.

Organizator koncerta bio je portal Centralna.ba, a producent kompletnog događaja bio je Ivica Džambas. Koncert u Jajcu bio je pod pokroviteljstvom načelnika Općine Jajce, gdina Edina Hozana, a veliki doprinos dala je Turistička zakednica SBK, kao i Agencija Jajce na čelu s gdnom Antom Brtanom.

)

 

(Izvor: www.vecernji.ba)
(Foto: JU “Agencija Jajce)