Već 4. godinu za redom predstavnici JU Agencije posjećuju škole u Bosni i Hercegovini s ciljem predstavljanja turističkih potencijala grada Jajca. Jajce svake godine posjeti između 15 i 20 tisuća učenika. Značajan dio njih dolazi organizirano u sklopu učeničkih ekskurzija.  Do  sada su predstavnici Agencije posjetili blizu 100 osnovnih i srednjih škola u našoj zemlji.

Cilj ove aktivnosti je da se prosvjetnim radnicima predstavi Jajce kao idealno mjesto za posjetu učenika srednjih i osnovnih škola. Pored toga, djelatnici Agencije nude tehničku i operativnu podršku prilikom planiranja dolaska i aktivnosti za vrijeme boravka učenika u Jajcu. U sklopu ovih aktivnosti Agencija je pripremila i paket aranžman-program „Posjetite Jajce“, koji nudi sve potrebne informacije vezane za dolazak u Jajce, što uvelike olakšava planiranje dolaska u Jajce.

Rezultati ovih aktivnosti su vidljivi na povećanju broja učenika koji svake godine posjete Jajce. U razgovoru sa ravnateljima i djelatnicima škola došli smo do konstruktivnih prijedloga o eventualnim novostima i aktivnostima koje možemo unaprijediti za sljedeću turističku sezonu.