Povećan broj organiziranih turističkih posjeta potaknuo je potrebu za održavanjem posebnog Programa edukacija za buduće turističke vodiče, koji će na ogovarajući način biti osposobljeni za pružanje usluga turističkog vođenja u Jajcu.

Ovaj Program nema za cilj zamijeniti, već nadopuniti postojeći program edukacija turističkih vodiča provedenih od strane nadležnog ministarstva. Stoga će svaki polaznik Programa biti u obavezi u 2023. godini steći službenu ispravu za pružanje usluga turističkog vođenja kod nadležnog ministarstva.

JU “Agencija Jajce“ će sa svima koji uspješno završe Program dodijeliti certifikat te potpisati Sporazum o suradnji za turistički sezonu u 2023. godini.

Program osposobljavanja traje je od 20. ožujka do 31. ožujka/marta 2023. godine.

Program osposobljavanja turističkih vodiča je podijeljen u četiri modula koji čine po nekoliko predavanja:

  • Osnove turističke djelatnosti i uloga turističkih vodiča u destinaciji
  • Turistička osnova destinacije Jajca
  • Predstavljanje turističkih atrakcija u destinaciji
  • Vještine vođenja grupe i praktično iskustvo

 

Lista prihvaćenih kandidata za Program osposobljavanja će biti objavljena na službenoj stranici JU “Agencija Jajce“, broj kandidata je ograničen!

Program osposobljavanja je besplatan, uz Ugovornu obavezu polaganja ispita za turističke vodiče kod nadležnog ministarstva u tekućoj sezoni. Program će biti moguće pratiti online.

Prijava na poziv uključuje:

  • Motivacijsko pismo
  • Europass CV

Prijava na Program osposobljavanja moguća je od dana objavljivanja Poziva do 15. ožujka 2023. godine. Svoje prijave možete poslati na adresu: Sv Like 15, 70101 Jajce ili na mail: [email protected] a dodatne informacije možete dobiti putem telefona 0038730 659 166.  Obuka će se održati u prostorijama JU “Agencija Jajce“, online i na terenu.