Direktor Turističke zajednice SBK/SBŽ-a Miroslav Matošević izjavio je da očekuje uspješnu ljetnu sezonu u toj županiji, ističući da su glavne turističke destinacije i dalje Jajce, Vlašić, Travnik i Fojnica, te posljednjih godina i Vitez sa svojim etno selom i vodenim parkom.

– Svake godine, ljetna turistička sezona sve je bolja, pa se nadamo da će tako biti i ovaj put. Jajce je ove godine, svakako, najzanimljivija destinacija koja se ističe po broju posjeta, s obzirom na to da uz bogatu kulturno-povijesnu baštinu nudi i mnoštvo manifestacija. Naravno, kada je riječ o broju noćenja Vlašić je nezaobilazan i drago nam je što ta planina, među ostalim, postaje značajna destinacija za sportski turizam, odnosno sportske kampove i pripreme sportaša – kazao je Matošević.

Na pitanje o uvjetima radi Turističke zajednice SBK/SBŽ-a, Matošević je podsjetio da je o njenom statusu nedavno raspravljala i županijska Vlada te da se očekuje sastanak na kojem bi se dogovorio način daljnjeg funkcioniranja.

– Problem je jer dvije i pol godine nema zakona o turističkim zajednicama, a ni prijelaznog rješenja. Turistička zajednica SBŽ-a je financijski iscrpljena, iako i dalje konstantno radimo kao da je sve u redu. Međutim, teško ćemo ovako izdržati do kraja godine – istaknuo je Matošević.

 

(Dnevnik.ba / foto: JU Agencija Jajce)