JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ učestvuje na Međunarodnom sajmu turizma Slovenskom glavnom gradu Ljubljani. Agencija se nalazi na štandu Turističke zajednice FBiH zajedno sa Turističkom zajednicom SBK.

U Ljubljani je danas 28.01.2015 godine, na prostoru “Gospodarskog razstavišča” (ljubljanskog velesajma) započela tradicionalna turistička sajamska manifestacija “Alpe-Adria”. Na njemu će se do zatvaranja u subotu predstaviti 282 izlagača i nuditelja turističkih usluga iz 11 država. Sajam Alpe Adria-turizam je jedan od glavnih turističkih sajmova u regiji, koji je nama izuzetno interesantan zbog Slovenaca koji su u Jajcu najbrojniji gosti.

Agencija nastoji predstaviti sve turističke potencijala grada Jajca, za koje su Slovenci izuzetno zainteresirani. Danas prvog dana sajma, moramo vam prenijeti izuzetno lijepe reakcije Slovenaca za naš mali grad. Poseban gost na štandu Agencije je bila i nacionalna televizija Slovenije koji su snimili kratki isječak o razvoju turizma u Jajcu te su najavili da će doći u Jajce i cijelu jednu emisiju posvetiti našem gradu.

 

Danas su također ostvareni mnogi kontakti i razgovori sa vodećim slovenskim agencijama, koji su najavili svoj skori dolazak u Jajce.

Naši prijatelji iz Ptuja Društvo za rimsku kulturu i istoriju.

Više fotografija na našoj facebook stranici