Jajce, 06.11.2014. godine; Općina Jajce jučer je bila domaćin zajedničkog sastanka sa načelnicima općina/opština, predstavnicima sportsko-ribolovnih društava općina/opština domaćina 35. Svjetskog prvenstva u mušićarenju i rukovodstva Sportsko-ribolovnog saveza BiH. Sastanak je održan na inicijativu Izvršnog komiteta 35. Svjetskog prvenstva u Fly-fishingu koje će se održati od 16. do 21.06.2015. godine na prostoru općina/opština Jajce, Ključ, Donji Vakuf, Šipovo i Ribnik.

 

Razgovaralo se o pripremama za organizaciju 35. Svjetskog prvenstva u mušićarenju, te o obavezama svih učesnika u organizaciji ovog značajnog takmičenja za BiH. Predsjednik Izvršnog komiteta Đorđe Klepić informisao je o dosadašnjim aktivnostima u pripremi prvenstva i podsjetio da pripreme teku prema usvojenom dinamičkom planu.

 

U predhodnom periodu Tehnička komisija FIPS MOUCHE Federacije izvršila inspekciju svih staza na kojima će se održavati prvenstvo, obišla smještajne kapacitete i odala priznanje organizatoru na dosadašnjim pripremama, nakon čega je potpisan sporazum o organizaciji Svjetskog prvenstva sa obavezama FIPS MOUCHE federacije i SRS BiH. Također, prvi broj Biltena – pozivnog pisma već je upućen u 50 zemalja svijeta, a sve to rezultiralo je pokazanim velikim interesom za ovo svjetsko sportsko takmičenje, pa se očekuje da će 35. Svjetsko prvenstvo u Fly-fishingu okupiti učesnike između 32 i 35 zemalja svijeta.

 

Na čelu Organizacionog odbora Prvenstva je gospodin Bakir Izetbegović, a generalni medijski pokrovitelj je BHT1. U narednom periodu, zaključeno je na sastanku, veća pažnja treba se posvetiti i medijskoj promociji ovog značajnog takmičenja koje će promovisati ne samo BiH, nego i sve gradove domaćine Prvenstva.

 

Načelnici općina/opština domaćina takmičenja Edin Hozan, Nedžad Zukanović, Huso Sušić Milorad Ćirko i Goran Savić jednoglasni su bili u ocjeni da je Svjetsko prvenstvo značajan događaj za sve općine/opštine, te obećali finansijsku podršku iz budžeta općina/opština ali i zajednički nastup sa Sportsko ribolovnim savezom BiH prema višim nivoima vlasti za što uspješnije održavanje 35. Svjetskog prvenstva u mušićarenju.

Izvor: www.opcina-jajce.ba