JU „Agencija za kulturno – povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“, u sklopu svojih aktivnosti pripreme ljetne turističke sezone 2014. te razvoja turističke destinacije grada Jajca vrši identifikaciju privatnog smještaja na području turističke regije Jajca.

Identifikacija će se vršiti u skladu sa zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti („Službene novine Federacije BiH”, br. 32/09) i propisima donesenim temeljem ovog Zakona, a prije svega Pravilnikom o razvrstavanju, minimalnim uvjetima i kategorizaciji ugostiteljskih objekata („Službene novine Federacije BiH”, br. 32/10) koji donosi ministar federalnog ministarstva nadležnog za oblast turizma i ugostiteljstva.

Agencija poziva sve one koji nude usluge privatnog smještaja ili one koji to žele činiti da se prijave u prostorijama Agencije Ul Sv. Luke 15. svakim radnim danom od 8 do 16 sati ili putem telefona na broj +387(0)30 658 268. Prilikom prijave, djelatnici Agencije će zakazati termin kada će doći u objekt koji služi za prihvat turista, izvršiti identifikaciju, te utvrditi dali objekt posjeduje minimalne uvjete za korištenje u navedene svrhe.