Jajce iz godine u godinu posjećuje sve veći broj turista, koje kraljevski grad mami svojim bogatim prirodnim i kulturnim naslijeđem.

Agencija za kulturno – povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, pod čijim se okriljem i zaštitom nalaze kulturno-historijske i prirodne znamenitosti grada, ovoga puta odlučila se za nesvakidašnju atrakciju.

-Jajački gradski park prije rata je bio poznat po predivnim paunovima, koji su se njime nesmetano i slobodno šetali. U Agenciji smo došli na ideju da paunove vratimo u Jajce i na taj način dodatno obogatimo našu turističku ponudu. Paunovi su smješteni u ograđen i zaštićen prostor. Na proljeće planiramo nabavku novih paunova – izjavio je direktor Agencije Huso Hadžić.

Već prvog dana paunovi u jajačkom parku privukli su veliki broj zainteresovanih građana. Najviše su se isticali znatiželjni mališani, koji su željeli što bliže prići jednim od najljepših ptica na svijetu.

Kako navode u Agenciji, paunovi će na proljeće biti pušteni da se nesmetano kreću parkom, upravo onako kako je to bilo prije dvije i pol decenije.

 

 

 

 

(Dnevni avaz)