Povodom Međunarodnog dana muzeja 2016. godine, JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“, raspisuje

 

NAGRADNI KONKURS/NATJEČAJ

za najbolje likovne i literarne radove učenika osnovnih škola u Jajcu, na temu

„Moj grad Jajce – muzej pod vedrim nebom“

 

1. Pravo sudjelovanja na konkursu imaju učenici svih razreda osnovnih škola u Jajcu, uz preporuku da se odabir i slanje radova vrši preko predmetnih nastavnika i sekretarijata škola.

2. Dva najbolja rada iz navednih oblasti, će biti novčano nagrađeni u iznosu od po 100 KM, dok će radovi koji osvoje druga i treća mjesta biti nagrađeni prikladnim knjigama.

3. Radovi koji uđu u najuži izbor za dodjelu nagrada će biti izloženi u Etno muzeju u sklopu izložbe na jesen 2016. godine.

4. Radove treba dostaviti, direktno ili preko predmetnih nastavnika i sekretarijata škola, na adresu: JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“, Svetog Luke 15, Jajce, najkasnije do 06.06.2016.godine.

5. Prispjeli radovi se ne vraćaju.

Za dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 658 268 ili e-mail: [email protected]Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.