Manifestacija “Dani srednjovjekovlja” održat će se u subotu 6. srpnja na gradskoj tvrđavi. Taj dan se Jajce vraća u 15. stoljeće, slavno doba vladavine kralja Stjepana Tomaševića.

Ove godine pripremljen je atraktivan program na kojem će sudjelovati viteške skupine i kaskaderi odjeveni u replike povijesnih viteških odora.

Pripremljen je bogat program za sve generacije;
18:00 sati – mimohod od gradskog parka do platoa katakombi,
18:30 sati – postrojavanje vitezova, krunidba kralja, predstavljanje poštanske markice HP Mostar “Katakombe u Jajcu”,
20:00 sati – radionice bosančice, streličarstva i mačevanja na tvrđavi,
21:00 sati – viteške igre, vatreni show i zabavni program

Na manifestaciji će sudjelovati viteške skupine iz Jajca, Stoca, Ljubuškog, Tomislavgrada, Klisa, Pakoštana, Šibenika, Požege i Koprivnice. U zabavnom dijelu programa nastupit će mandolinski orkestar HKD Napredak iz Jajca, Ansambl Audiatur iz Zagreba te Mak teatar iz Zagreba.

„Dani srednjovjekovlja“ predstavljaju jednu od najznačajnijih kulturno-turističkih manifestacija koja ima za cilj predstaviti bogatu srednjovjekovnu baštinu u Bosni i Hercegovini, a poseban značaj joj daje činjenica da se održava u kraljevskom gradu Jajcu. Organizator ove manifestacije je JU “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala”, a generalni pokrovitelj Općina Jajce.