U okviru revijalnog programa 4. međunarodnih skokova s vodopada, sarajevski bend Regina će u subotu održati koncert ispred platoa Doma kulture Jajce s početkom od 20 sati.

Grupa Regina je od svog nastanka 1990. godine postala svojevrsni muzički brend Bosne i Hercegovine stičući i regionalnu slavu. Njihova muzika je danas popularna a ovaj bend je jedan od najboljih muzičkih bh. originalnih proizvoda.

Hitovi koji su se izdvojili s prvog albuma su pjesme “Spavaj”, “Ne pitaj me” i ” Kao nekada ona”. Ubrzo su postali poznati na teritoriju cijele Jugoslavije.

Godine 1992. Regina objavljuje drugi album “Ljubav nije za nas”. Nakon početka rata u Bosni i Hercegovini grupa se raspada.

U periodu između 1992. i 1999. Aleksandar Čović nastavlja rad grupe u Beogradu i izdaje albume “Regina”, “Oteto od zaborava”, “Godine lete”, “Ja nisam kao drugi”, “Kad zatvorim oči” i “Devedesete”.

Godine 2006. Aleksandar Čović obnavlja saradnju s pjevačem Davorom Ebnerom i objavljuju album “Sve mogu ja”.

Grupa Regina je izabrana da predstavlja Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2009. godine s pjesmom “Bistra voda”.

Bend je doživio težak šok gubitkom stalnog člana i oslonca Denisa Čabrića koji je u augustu prošle godine iznenada preminuo.

U februaru ove godine promovisali su novi album “U srcu” koji donosi zrelost i dosta novih potencijalnih hitova. Trinaest ljubavnih pjesama, u prepoznatljivom stilu grupe, šarmiralo je i ljubavnim notama vodilo publiku Studija 2. BHRT.

Grupu čine Davor Ebner (vokal), Aleksandar Čović, Biris Milijaš uz pridružene članove Elmira Herakovića i Vanju Dragutinovića uz poznate hitove “Spavaj”, “Ne pitaj me” i “Kao nekada ona”, ” Ljubav nije za nas”… Jajčanima ponuditi repertoar bogat pjesmama s čak jedanaest izdatih albuma.

Ulaz na koncert je besplatan!

 

 

 

(Jajce Online/PROMO)