Ravnatelj JU “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ Anto Brtan jučer je boravio u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Jajce, gdje se susreo s glavnim imamom prof. Zehrudinom ef. Hadžićem.

 
Na ovom sastanku razgovaralo se o saradnji između ove dvije institucije kao i drugim projektima koje će se realizirati u njihovim branšama.
 
Glavni imam Hadžić zahvalio se na posjeti i poželio uspješan rad novoizabranom ravnatelju Brtanu te njegovim saradnicma i uručio simbolične poklone.
 
Podsjećamo, na sjednici Upravnog odbora Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca koja se održala početkom septembra/rujna izvršena je primopredaja dužnosti ravnateljskih funkcija između Mijata Sarafa i novoizabranog Ante Brtana.
 
Saraf je za ravnatelja izabran u januaru/siječnju ove godine i na toj poziciji je proveo osam mjeseci.
 
Prije stupanja na ovu dužnost Brtan je proveo više od 20 godina radeći u institucijama Bosne i Hercegovine i Federacije BiH, a njegov posljednji radni angažman bio je u diplomaciji od 2014. do 2018. i to na dužnosti prvog sekretara Ambasade BiH u Zagrebu.