Djelatnici „JU Agencije za kulturno – povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ koje je predvodio gosp. Mijat Saraf, ravnatelj Agencije, posjetili su prostorije „ JU Zavičajnog muzeja u Visokom“ i tom prilikom detaljnije se upoznali sa programskim aktivnostima muzeja, gdje je aktualno predstavljena izložba “ U potrazi za bosanskim srednjovjekovljem – Pavao Anđelić (1920-1985)“ magistrice arheologije Samre Terzić,  u povodu 65. godišnjice od osnivanja muzeja u Visokom. 

Obzirom da je svojim arheološkim opusom Anđelić bio usko vezan i za općinu Jajce, dvije institucije tokom ove posjete dogovorile su prikaz izložbe u Jajcu, koja bi trebala biti svečano otvorena 20. lipnja 2018. godine.

Direktor Muzeja u Visokom, gosp. Elvedin Šabanović i gosp. Mijat Saraf, ravnatelj „Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ izrazili su obostrano zadovoljstvo navedenom posjetom te u budućnosti najavili zajedničku suradnju, od kojih je izložba „U potrazi za bosanskim srednjovjekovljem – Pavao Anđelić ( 1920-1985)“ samo prvi pozitivni korak ka tom cilju.