Jajce je bilo domaćin prve međunarodne utrke u autoslalomu, koju je izuzetno uspješno organizirao sportski autoklub Komotin uz podršku JU “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turstičkih potencijala grada Jajca. Trka se bodovala za prvenstvo BiH, Republike Srpske, Republike Hrvatske te Otvoreno prvenstvo grada Jajca.
 
Na trku je stiglo više od stotinu takmičara iz naše zemlje i Hrvatske kako bi na stazi dugoj 1.200 metara u izuzetnom ambijentu Plivskih jezera pokazali spretnost i vozila koja s ljubavlju, ali i značajnim novcem spremaju za ovakve susrete.
 
Verifikaciju je prošlo devedeset vozila, koji su u osam klasa vozili tri vožnje, a za ukupan poredak zbrajani su rezultati iz dvije najbolje.
 
U sportu koji je tradicionalno rezerviran za muškarce na stazi su bile i četiri dame, koje ne kriju da su se vremena promijenila, barem što se odnosa prema njima tiče. No, ono što je ostalo isto jeste da, bez obzira na novac, i ovdje treba znanje.

“Prekrasno je. Nažalost, nismo imali sreće jer smo ostali bez kvačila nakon prve vožnje, tako da smo dvije vozili bez kvačila”, priča Iva Damarija, vozačica AK Pula Rovinj.
 
A da je to tako potvrđuje činjenica da je Iva u svojoj klasi osvojila drugo mjesto, dok je na istom automobilu njen suprug bio prvi, a u generalnom plasmanu treći.

(Jajce Online / federalna.ba)