JU „Agencija za kulturno – povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala Jajca“  organizira Sajam turizma i eko proizvoda (STEP), koji će se održati 23. i 24. maja/svibnja 2017. u centru Grada, između Travničke i Banjalučke kapije. Sajam će otvoriti ministrica okoliša i turizma FBiH Edita Đapo.


Ovogodišnji STEP okuplja turističke agencije, hotelijere i udruženja koja mogu plasirati i obogatiti postojeću turističku ponudu kao što su planinarenje, ribarenje, rafting i drugo. Pored navedenih, na sajmu će učestvovati brojni proizvođači eko proizvoda iz Jajca, Mrkonjić grada, Šipova, Jezera, Zenice, Travnika, Gračanice, Tešnja, Banja Luke, Čelinca, Bihaća, Doboja, Sarajeva i drugih gradova.


Nakon tri uspješna, ovogodišnji STEP je četvrti u nizu, koji su stanovnici Jajce odlično prihvatili, te postaje jedna od najpopularnijih manifestacija za stanovnike Jajca i regije. Od sajamskog sadržaja posebno izdvajamo okrugli stol na temu „Savremeni trendovi razvoja turizma s osvrtom na Jajce“.

Medijski sponzori su Hayat TV, BHRT, Radio Jajce, Jajce online. Generalni pokrovitelj sajma je Općina Jajce, a partner STEP-a je Općina Tomislavgrad.

Program 4. STEP-a

Utorak:

–           U 11:00 sati Svečano otvaranje Sajma na platou Doma kulture

–           U 11:45 sati Otvaranje turističke sezone u Jajcu 2017. godine i dodjela nagrada za najljepše uređen balkon/vrt

–           U 12:00 sati Obilazak Sajma i kulturno-povijesne baštine Jajca

–           U 14:30 sati Predstavljanje turističke web aplikacije „Jajce tour guide“

–           U 15:00 sati Okrugli stol na temu „Savremeni trendovi razvoja turizma s osvrtom na Jajce“, gost prof.dr.Vesna Babić Hodović

–           U 20:00 sati: Kulturno zabavni program

Srijeda:

–           14:00 sati Druženje sa izlagačima i dodjela zahvalnica

–           19:00 sati Okrugli stol na temu „Pčelarstvo na području općine Jajce“, gost prof.dr. Goran Mirjanić

 

Sajamski program se održava u centru grada i prostorijama Doma kulture u Jajcu.

Predsjednik

Organizacionog odbora

 Huso Hadžić