Danas 4. lipnja u prostorijama JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ održan je sastanak s poduzetnicima koji sudjeluju u projektu BiHUB – podrška ženskom i društveno odgovornom poduzetništvu kojeg implementira JU „Agencija“ u suradnji sa slovenskom nevladinom organizacijom PiNA (www.pina.si) i uz financijsku potporu Programa međunarodne suradnje i humanitarne pomoći Slovenije, Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije.

Prilikom sastanka prisutni su upoznati s detaljima poslovnih ideja kao i specifičnim izazovima s kojima se susreću poduzetnici. Ravnatelj JU „Agencije Jajce“ gosp. Anto Brtan istaknuo je da je od izuzetne važnosti za grad Jajce da se mladi ali i svi drugi uključuju u poduzetništvo, te tako ostvare svoje poslovne ideje i ostanu u Jajcu. Također je istaknuo da će JU „Agencija Jajce“ tijekom implementacije poslovnih ideja pružati stručnu i tehničku podršku poduzetnicima.

Napominjemo da je 25. svibnja izabrano pet najbolje ocijenjenih poslovnih ideja izabrano za nastavak projekta BiHUB – podrška ženskom i društveno odgovornom poduzetništvu. To su:

Decor studio – Josipa Miketa s poslovnom idejom „GIFT SHOP and ONLINE STORE-I LOVE JAJCE“,

Slatka Slavica – Slavica Tokić s poslovnom idejom „Razvoj poslovanja kućne radinosti izrade slastica“,

Relax studio „AS“ – Samed Glamočić s poslovnom idejom „Razvoj poslovanja“,

Vista Design – Amela Iskrić Hadžić sa poslovnom idejom „ILONA“ dekorativna rasvjetna tijela za interijer,

Studio seven – Barbara Bagarić s poslovnom idejom „Razvoj poslovanja“.

 

S njima je danas potpisan Ugovor o dodjeli grant sredstava u iznosu od po 2 500 00 Eura (ukupno 12 500 00 eura) s ciljem implementacije Poslovnih planova/ideja.