Ravnatelj Javne ustanove „Agencija Jajce“ Anto Brtan, potpisao je Ugovor o suradnji na projektu BiHUB, Podrška ženskom društveno odgovornom poduzetništvu, čiji je nositelj Kulturno obrazovno društvo PiNA iz Slovenije.

Projekat se svojim programom i aktivnostima fokusira na osnaživanje žena u BiH promoviranjem ženskog poduzetništva i osiguravanjem njihove uključenosti u procese donošenja odluka. Kroz program HUB poduzetničkog inkubatora, podstaći će se žene da uđu u poduzetništvo (start-up poduzeća) i osigurat će se njihovo uključivanje na tržište rada. Za trajnu sistemsku podršku ženskom poduzetništvu, osigurat će se uključivanje žena u procese donošenja odluka kroz primjenu participativnih procesa i kampanja zagovaranja na lokalnom nivou.

Trajanje projekta je od 1.1.2020. do 15.10.2022.godine.

Partneri u projektu su: Kulturno obrazovno društvo PiNA Slovenija (vodeći), Centar za edukaciju mladih Travnik, JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ i Ministarstvo ekonomije Kantona 10.

Projekat financira Ministarstvo vanjskih poslova Republike Slovenije u okviru Programa međunarodne razvojne suradnje Slovenije.

 

Više informacija pronađite na OVOM linku.