Dana, 19.10.2018. godine u 19 sati u izložbenom prostoru JU „Agencije za kulturno – povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca”/ Etno zbirka otvorena je izložba pod nazivom „Lampaši sviraju – Drago Grabner”, autorice gđe Mire Šimunović, BA arheologije.

Izložba je otvorena u čast jajačkog pedagoga gdina Drage Grabner koji je bio radio amater, a u svom životnom vijeku bavio se i prikupljanjem dijelova starih radio prijemnika. Iste te dijelove je sastavljao u jedan funkcionalan mehanizam.

Predstavljena je zbirka od 14 starih radio prijemnika sa popratnom dokumentacijom. Od 14 radio prijemnika samo jedan nije u funkciji. Najstariji izloženi prijemnik je iz 1939. godine, njemačke prizvodnje marke Nobilis, a najmlađi je iz 1970. godine jugoslovenske proizvodnje.

Prilikom otvorenja uzvanicima se obratio ravnatelj JU „Agencije za kulturno – povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca” gdin Anto Brtan, gđa Anita Grabner, kćerka pokojnog gdina Drage Grabner i autorica izložbe Mira Šimunović.

Izložba je otvorena od 19.10.2018. godine do 19.11.2018. godine, svaki radni dan od 08:00 do 16:00 sati.

Fotografije sa izložbe pogledajte u našem FACEBOOK ALBUMU.