onodrama “Bh stend-drp tragedy”, novi komad prvaka drame Narodnog pozorišta u Sarajevu i jednog od najvećih bosansko-hercegovačkih glumaca Josipa Pejakovića večeras će biti izvedena u Jajcu, u ambijentu scene na otvorenom, na platou katakombi.

Nova monodrama “Bh stend-drp tragedy” jednog od najboljih bosansko-hercegovačkih glumaca Josipa Pejakovića na scenu donosi priču o svom, ali i životu ljudi koji su živjeli i žive u našoj zemlji. „Bh stend-drp tragedy“ je prema njegovim riječima svojevrstan doprinos pomami stand up komedija.

Pozivamo građane Jajca da dođu večeras, utorak, 5. septembra s početkom u 20 sati na platou ispred katakombi i uživaju u monodrami “Bh stend-drp tragedy”. Ulaz je slobodan, a u slučaju kiše predstava će biti izvedena u Domu kulture Jajce.

Ovaj pozorišni komad, svoju premijeru je imao 8. jula u galeriji BKC-a u Sarajevu, u okviru Festivala “Baščaršijske noći”, a do sada monodrama “Bh stend-drp tragedy” bila je izvedena u Živinicama, Kalesiji, Gračanici, Tuzli, Mostaru, Prijedoru, Zenici, Kaknju, Travniku i Žepču.

 

 

(opcina jajce)