Doniranje predmeta od historijskog i kulturnog značaja uvijek je bio i ostaje jeste jedan od najvažnijih načina na koji muzeji obogaćuju svoje kolekcije.

Muzej u Jajcu koji se danas nalazi u zgradi “Agencija za kulturno- povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ nije izuzetak u tome. Radovat će nas da pružimo odgovarajuću muzejsku skrb predmetima koji su u vašem posjedu, a smatrate da zavređuju naučni interes.

 

Ako ste u posjedu jednog ili više takvih predmeta koje biste željeli pokloniti jajačkom muzeju, kontaktirajte nas posredstvom e-mail adrese: [email protected]
ili pozivom na telefon: +387 (0) 30 658 268

Molimo vas da predmete ne dostavljate samoinicijativno u Muzej (poštom ili na bilo koji drugi način) prije nego što naši uposlenici procijene kvalitete i vrijednost predmeta.
U slučaju da se radi o predmetima određenog kulturološkog značaja, postoji mogućnost posudbe i otkupa.

Ovom prilikom građani mogu donirati predmete vezane za lokalnu arheologiju i historiju, numizmatiku, razvoj industrije, trgovinu, etnologiju, graditeljstvo i stanovanje, odijevanje, oružje, rukotvorine i zanate, kao i sve ostale dokumente i predmete koji svjedoče o prošlosti ovog područja.

Sve predmete zainteresirani građani mogu dostaviti u prostorije „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ koja se nalazi u ulici sv. Luke 15, svakim danom od 08 do 16 sati.

Donirajmo za muzej, budimo zajedno dio muzejske priče!

 

 

(Jajce Online)