U Jajcu se danas u Hotelu Turist 98 održava 13.Okrugli sto lokalne francusko-bosanskohercegovačke saradnje, na kojem  učestvuju načelnici iz cijele BiH. Tema okruglog stola je Promocija turizma i valorizacija kulturno-istorijskog nasljeđa, kao sredstvo lokalnog razvoja

 
Okrugli sto pozdravnim govorom i riječima dobrodošlice otvorio je načelnik Općine Jajce, Edin Hozan.
 
” Velika čast mi je da smo danas ugostili predstavnike gradova širom BiH. Tema o kojoj ćemo danas razgovarati nešto je što nam svima može donijeti jedno iskustvo koje ćemo u narednom periodu moći iskoristiti. Zahvaljujem se Ambasadorici Francuske u BiH Claire Bodonyi na ovom susretu, čime je još jednom dokazala da je Francuska prijatelj BiH”, rekao je Hozan.
 
Ambasadorica Bodonyi je također pozdravila prisutne.
 
” Trinaesti put se okupljamo i razgovaramo o problemima u turizmu i lokalnom razvoju. Ovo je samo dio jedne široke saradnje koja postoji dugi niz godina između BiH i francuske. Jako je bitna stvar što ste danas svi zajedno ovdje na jednom mjestu kako biste mogli razmijeniti svoja iskustva, napraviti jednu mrežu i vidjeti koliko se ona može unaprijediti. Za vas je najvažnije da se pokaže lijepo lice BiH, zatim kako privući i zadržati turistu u vašem mjestu,”rekla je Bodonyi.
 
U nastavku sastanka razgovarat će se na mnoge teme vezano za turizam, ramijenit će se francusko bosanska iskustva, nakon čega će za sve učesnike biti upriličen zajednički ručak.

(www.senzor24.com/foto: JU Agencija Jajce)