Zavičajna etno zbirka Jajca svojim sadržajem, ima za cilj predstaviti običaje i tradiciju života jajačkog kraja, kulturno-povijesnu baštinu, kao i ljude koji su svo- jim radom i stvaranjem ostavili trag u njegovoj bogatoj povijesti. Eksponati u centralnom dijelu izložbenog prostora vezani su za običaje i tradiciju života u gradu i njegovoj okolini. U dijelu zavičajne etno zbirke koji čini bosanska gradska soba, nastala na prijelazu između 19. i 20. stoljeća, događa se susret sa kul- turom stanovanja i uređenja enterijera kod gradskog stanovništva 30-ih godina 20. stoljeća.

Na drugom spratu muzeja, nalazi se Geološko-petrografska i minerološka zbirka, koja predstavlja prirodna bogatsva šireg područja Jajca. U okviru muzeja djeluju radionice tkanja i veza, koje njeguju ove tradicionalne zanate. Radovi nas- tali u radionicama mogu se kupiti u suvenirnici muzeja.

Muzej se nalazi u zgradi Stare osnovne škole, na putu prema Crkvi sv. Marije sa Tornjem sv. Luke i Katakombama i nudi stručna vodstva na engleskom i bosans- kom jeziku. Radno vrijeme muzeja u periodu od maja/svibnja do oktobra/listopada je svakim danom od 09.00 do 17.00 sati. U zimskom periodu (od novembra/stude- nog do aprila/travnja) radno vrijeme je svakim danom od 08.00 do 16.00 sati.

Kontakt informacije: JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“
Etno muzej Jajce ul. Sv. Luke 15
tel: (0)30 658 268
mail: [email protected]Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.agencija-jajce.ba