Guide to Bosnia and Hercegovina

Početkom novembra iz štampe izlazi treće izdanje turističkog vodiča “Guide to Bosnia and Hercegovina” na bosanskom i engleskom jeziku, na kojem se JU “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca” pojavljuje kao izdavač. smanji velićinu slova povećaj slova

Guide to Bosnia and Hercegovina

 

Projekat koji je prije dvije godine započeo Adis Tanović, bh. putopisac, preuzela je Agencija, sa ciljem da nastavi promociju Bosne i Hercegovine i njenih turističkih potencijala kako u našim gradovima tako i u gradovima EU.

“Prvu promociju knjige održat ćemo u Jajcu sredinom novembra, a nakon toga slijede promocije u Sarajevu, Mostaru, Zenici, Konjicu, Tešnju, Bihaću… Promociju u EU započinjemo promocijom u Zagrebu u decembru ove godine a nastavljamo novim promocijama početkom 2016.godine u Njemačkoj, Austriji, Švedskoj, Danskoj, Švicarskoj i Francuskoj,” istaknuto je iz Agencije.

Organizator svih promocija je Agencija. U decembru će izaći Amazon izdanje koje će biti dostupno na engleskom i njemačkom jeziku a namijenjeno je, prije svega, građanima Japana, Indije, Amerike i Australije. Pored autorskog rada, na ovom, trećem i Amazon izdanju Tanović se pojavljuje i kao urednik, fotograf i grafički dizajner.