Početkom novembra iz štampe izlazi treće izdanje turističkog vodiča “Guide to Bosnia and Hercegovina” na bosanskom i engleskom jeziku, na kojem se JU “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca” pojavljuje kao izdavač.

Projekat koji je prije dvije godine započeo Adis Tanović, bh. putopisac, preuzela je Agencija, sa ciljem da nastavi promociju Bosne i Hercegovine i njenih turističkih potencijala kako u našim gradovima tako i u gradovima EU.

Prvu promociju knjige održat ćemo u Jajcu sredinom novembra, a nakon toga slijede promocije u Sarajevu, Mostaru, Zenici, Konjicu, Tešnju, Bihaću… Promociju u EU započinjemo promocijom u Zagrebu u decembru ove godine a

nastavljamo novim promocijama početkom 2016.godine u Njemačkoj, Austriji, Švedskoj, Danskoj, Švicarskoj i Francuskoj.

Organizator svih promocija je Agencija. U decembru će izaći Amazon izdanje koje će biti dostupno na engleskom i njemačkom jeziku a namijenjeno je, prije svega, građanima Japana, Indije, Amerike i Australije. Pored autorskog rada, na ovom, trećem i Amazon izdanju Tanović se pojavljuje i kao urednik, fotograf i grafički dizajner.

 

Izvor: www.nap.ba