Premijer Milanović 02.12.2014. u službenoj posjeti Bosne i Hercegovine, posjetio je Jajce. U Jajcu se sastao sa načelnikom Općine Jajce Edinom Hozanom, predsjedavajućim Općinskog vijeća Mirkom Ljubezom te šefovima službe Općine Jajce.

Milanović je posjetu Jajcu nastavio posjetom Franjevačkog samostana Sv. Luka, gdje su mu srdačnu dobrodošlicu uputili Gvardijan fra. Zoran Mandić, fra. Mario Jelić i fra Hrvoje Radić.

U drugom dijelu posjete Milanović upoznao se s bogatom kulturno-historiskom baštinom kraljevskog grada Jajca. Posjetio je krunidbenu crkvu posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića. Posebna želja Milanovića je bila da posjeti podzemnu crkvu-katakobme koja je uklesana u stijeni za koju je već nešto saznao. Premijera je zanimalo ko je izgradio, kako je gradio i koliko godina je trebalo u tom vremenu da se napravi ova zanimljiva građevina. Djelatnici JU Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca upoznali su Milanovića i delegaciju o historijatu i ostalim zanimljivostima ovog nacionalnog  spomenika.