U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak podružnica Jajce počeo je program 13. izdanja tradicionalna pjesničke manifestacije Šopovi dani na Plivi. Ovogodišnji Šopovi dani na Plivi su ujedno i 110. godišnjica od rođenja jajačkog pjesnika Nikole Šopa (1904 – 1982).

Program je počeo 06.10. 2014. godine u 18:00 sati izložbom fotografija hroničara Jajca, Tvrtka Zrile. Izložba je postavljena u Gradskoj galeriji u Jajcu gdje će biti upriličen i cijeli program. Moja izložba inspirisana je poezijom našeg sugrađanina Nikole Šopa koji je kao i ja volio svoj grad – istakao je Zrile. Pored lijepih fotografija posjetitelji su od Tvrtka mogli saznati i nekoliko zanimljivih priča o Nikoli Šopu i ispod svake od fotografija pročitati nekoliko stihova ovog najpoznatijeg jajačkog pjesnika.

Ova prepuna Gradska galerija prvog dana programa je nama potvrda da smo uradili i pripremili dobar posao, pozivam sve sugrađane i druge posjetitelje da prate naš program koji traje sve do 11.10.(subota), dok je u petak planiran centralni skup s pjesnicima iz Bosne i Hercegovine te susjednih zemalja, poseban gost ovih Šopovih dana na Plivi je uvaženi akademik Luko Paljetak- istakao je Dragan Glavaš predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak-Jajce.

Više fotografija na našoj facebook stranici