U organizaciji kinološkog kluba “Biseri Plive” 29.06. 2014. godine je na Malom Plivskom jezeru održana Državna izložba pasa svih pasmina „IV CAC Jajce 2014“. Izložbu je organizirao Kinološki klub „Biseri Plive“ iz Jajca. Nakon intoniranja državne himne, izložbu je otvorenom proglasio načelnik općine Jajce Edin Hozan.Pored domaćih, na manifestaciji su učestvovali brojni gosti iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i susjednih država. Ukupno je ocijenjeno više od 90 pasa, što je dosta više nego ranijih godina.

Izložbu su sudili Slavoljub Andrić i Trifun Mitrović, kinološke sudije iz Srbije. Za najljepšeg pasa ovogodišnje izložbe proglašen je Irski Crveni Seter Whisper of love red Nokomis čiji je vlasnik Enver Kršo iz Splita.

Veliki broj jajčana uzeo učešće sa svojim ljubimcima: Pero Baković, Alija Ćosić, Mirza Hadžić, Miroslav Jakešević, Mustafa Joldo, Ivan Marjanović, Eda Matijević, Marijo Rajić, Dalibor Rimac, Dragan Samadžić, Sabina Spahić, Dragan Stanković, Ivan Svalina, Minka Vunić-Velić i Sandro Nuhanović, od kojih su mnogi ostvarili i zapažene rezultate. Za mnoge najinteresantniji dio manifestacije je bila revija „Dijete i pas“, gdje su najmlađi izlagali svoje ljubimce, a pobjedu je odnio naš mladi sugrađanin Hamza Ćosić – Tigar, sa svojim Rottweilerom.

Izvor: www.jajce-online.com