Moto klub Padrino Jajce je uspješno organizirao sedme po redu moto susrete. Zanimljivo za ove susrete je da su internacionalnog karaktera i da su jedna od najbolje organiziranih manifestacija tog karaktera u gradu Jajcu.

Manifestacija je trajala dva dana petak i subotu, 20. i 21. 06. 2014. godine. Gotovo sav program ovog moto susreta dešavao se pored rijeke Plive na popularnom kupalištu Brana, dok je dio programa upriličen u samom centru grada gdje je oko 600 motorista priredilo veličanstven defile. Pored dobrog druženja posjetitelji su mogli uživati u rok muzici koju su izvodili bendovi Posebna vožnja, Agora, Lazy band i Kružni tok.

Ove godine smo imali preko 600 motocikala koji su došli iz raznih zemalja. Najviše motorista je bilo iz Bosne i Hercegovine, zatim slijede Slovenija, Hrvatska, Mađarska, Turska i dr. Ova 7. po redu motorijada je protekla u izvrsnom raspoloženja, zadovoljan sam odazivom motorista i organizacijom cijele manifestacije – istakao je Josip Miketa – Mrga predsjednik Moto kluba Padrino.