Moja Avantura: Prvi časopis koji promoviše bh. turističke potencijale

MOJA AVANTURA

BiH dobila prvi časopis za promociju sportskog turizma u našoj zemlji

23 May 14 – 17:17:52

Izlaskom na kioske prvog broja časopisa „Moja Avantura“, Bosna i Hercegovina je jučer dobila prvi časopis koji će promovisati prirodne ljepote naše zemlje, sportski turizama ali i zdrav način življenja općenito, javlja bh. novinska agencija Patria.

Kako je NAP potvrdio Huso Hadžić, direktor Agencije za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, koja izdaje ovaj časopis, riječ je o prvoj publikaciji ove vrste ne samo u BiH, već i regionu.

Bosna i Hercegovina ima najljepše prirodne potencijale u ovom dijelu Evrope. Nažalost, za mnoge od njih ne samo da ne znaju strani turisti,  već i mnogi Bosanci i Hercegovci ne znaju kako lijepa mjesta za odmor i uživanje imamo u našoj zemlji – rekao je Hadžić.

„Moja Avantura“ će izlaziti svaka tri mjeseca, štampa se na visokokvalitetnom papiru, a obrađivat će teme kao što su planinarenje, brdski biciklizam, rafting, alpinizam…

Zdravstveni stručnjaci čitateljima će nuditi savjete za zdrav život, a planinarski vodiči će u svakom broju nuditi prijedloge koje planine, jezera ili rijeke trebaju posjetiti.

Tu su i praktični savjeti kako popraviti bicikl, postaviti šator, oglasnik sporske opreme… Ljubitelji bosanskohercegovačke tradicionalne kuhinje također će imati svoj kutak.

Poznavaoci ljekovitog bilja, gljiva i šumskh plodova nudit će savjete kako i gdje potražiti ove prirodne plodove na bh. planinama.

 

Dio časopisa “Moja Avantura” je preveden na engleski jezik, piše Patria.

Članak možete pogledati ovdje