Hrvatsko kulturno društvo Napredak podružnica Jajce i ove je godine organizirala prigodan program povodom maškara. Kao i do sada održan je tradicionalni Bal pod maskama za odrasle, te Pokladna povorka kroz grad za najmlađe.

Pokladna povorka održana je 4. 3. 2014. god. u centru grad ispred Doma kulture. U povorci je sudjelovalo oko 1000 djece. Sudjelovala su djeca iz  Dječjeg vrtića Bare, te učenici osnovnih škola Braća Jezerčić i 13. rujan. Program je započeo predajom ključa grada učenicima od strane predsjedavajućeg OV gosp. Branka Bungića, nakon čega su učenici istaknuli program svoje vladavine čija je srž samo zabava i veselje.

 

Poslije su predstavljeni oni koji su vladali taj dan. Tako se tu našlo leptirića, gljiva, bubamara, diplomanata, novinara, patuljaka, pingvina, strašila, pankera, navijača, vampira, šeika, te mnogo drugih zanimljivih i simapatičnih maski. Po završetku predstavljanja maski učenike su obradovale krafnama jajačke pekare Kimos, Mlinpek-Žitar i Antunović. Program su uveličali zvuci Duhačkog orkestra/limene glazbe Jajce i koreografije plesne grupe Omladinskog centra. Program je dalje nastavljen uz glazbu i ples.

Izvor: HKD Napredak Jajce