Jajce će u subotu, 12. oktobra 2019. godine biti domaćin 6. Sajma turizma i eko proizvoda STEP-Jajce 2019 koji će označiti i kraj turističke sezone u Jajcu.

6. Sajam turizma i eko proizvoda „STEP – Jajce 2019“ je nešto izmijenjen u odnosu na sajmove predhodnih godina. Održava se u jesen i na  dvije lokacije: centar grada, između Travničke i Banjalučke kapije i Stočna pijaca „Hrastovi“ – Karići.

Ovogodišnji Sajam osmišljen s ciljem prezentacije i promocije poljoprivrednih proizvoda i prerađevina od poljoprivrednih proizvoda proizvođača s područja općine Jajce i ima takmičarski karakter. U skladu s tim prednost u nastupu i promociji proizvoda imaju poljoprivredni proizvođači (fizičke osobe, obrtnici i drugi privredni subjekti) s područja općine Jajce. Pravo učešća na Sajmu imaju i drugi proizvođači eko proizvoda, turističke agencije i tur-operatori, hotelijeri i ugostitelji iz Jajca, svih gradova Bosne i Hercegovine i inostranstva koji su registrovani kao privredni subjekti – pravne osobe.


Prijave, fond nagrada i više informacija
o 6. Sajamu turizma i eko proizvoda STEP-Jajce 2019 pogledajte na sljedećem linku.

Svečanost otvaranja 6. Sajma turizma i eko proizvoda STEP – Jajce 2019 biti će upriličena 12.10.2019. godine, subota, u 11:00 sati na platou Doma kulture u Jajcu. 

Nakon svečanog proglašenja pobjednika u 17:00 sati uslijediće koncert jajačke grupe LAZY BAND.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Općine Jajce i u organizaciji Agencije za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca.
Radujemo se Vašem dolasku.

(Općina Jajce)