Radnici JU “Agencije” u sklopu priprema za ljetnu turističku sezonu, već treću godinu u nizu posjećuju obrazovne ustanove u Bosni i Hercegovini.

Ove godine pored Turističkih agencija koje nude ekskurzije, posjećene su Osnovne i Srednje škole s područja Bosanske Posavine.

Djelatnici su upoznali ravnatelje i djelatnike više od 25 škola iz Doboja, Žepča, Gračanice, Gradačca, Srebrenika, Brčkog, Orašja i dr. s ponudom i programima koje JU Agencija priprema u pogledu učeničkih ekskurzija, prije svega kroz višednevne posjete Jajcu i njegovom okruženju.

Ove posjete su bila izvrsna prilika da se razgovara o potrebama škola u pogledu organiziranja učeničkih ekskurzija kao i predstavljanje bogate kulturno-povijesne i prirodne baštine koju Jajce ima, te njegov značaj u kontekstu poznavanja domovine Bosne i Hercegovine.

Školske ekskurzije čine značajan udio ukupnog broja posjetitelja Jajcu. U narednom periodu planirana je posjeta ostalim područjima Bosne i Hercegovine, sa ciljem promocije grada Jajca.