U prisutvu mnogih poznatih lica i uvaženih gostiju na promociju novih slika u poznatu galeriju Charlsa Bilicha u Sidneyu , došao je i veleposlanik Republike Hrvatske u Australiji dr.Damir Kusen te generalni konzul RH u Australiji Hrvoje Petrušić.

Poznati slikar je fasciniran povijesti Srednje Bosne osobito, predstavio je svoje radove gdje je nacrtao Kraljicu Katarinu Kotromanić i povijesni grad Jajce u Srednjoj Bosni, druga slika koju je predstavio je slika je Kralja Tomislava.

Crtati Bosanske kraljeve i kraljice nije lako, a čovjek koji živi miljama daleko od Bosne i Hercegovine, predstavio je srce tj. Središnju Bosnu i grad Jajce svojestven način. Povijest Srednje Bosne se prikazala u novom radu Charlsa Billicha.

Za Kraljicu Katrinu svi su čuli Kraljica Katarina Kosača-Kotromanić žena bosanskog kralja i bana Stjepana Tomaša, proglašena blaženom, članica franjevačkog svjetovnog reda. Za života je podigla nekoliko kapela i crkava: Svetu Katarinu u Jajcu, Presveto Trojstvo u Vrilima kod Kupresa (1447.), franjevački samostan i crkvu Svete Kate u Kreševu i kod Fojnice u Kozogradu kapelu, zatim crkvu sv. Marije u Grebenu (Krupa n/Vrbasu), crkvu sv. Marije u „Virbenu“ (Vrbanja, Kotor Varoš) i crkvu svetog Jurja u Jezeru „koju diže Juraj Vojsalić-Hrvatinić“ te crkvu sv. Katarine na Katini kod Jajca.

Od nedavno za poznatog slikara Charlsa Billica radi žena naše gore list, Alenka Bonić koja je zadužena za PR i ujedno je zastupnik za Hrvatsku, BiH, Hrvatsku Dijasporu i sve HR medije.

Oni koji su zainetersirani za primjerak slika, Charles Billich daje posebnu ponudu za građane BiH i Hrvatske.Sve informacije i upite putem e-maila : [email protected]Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .

Charles Billic ima želju da dođe u posjet BiH, prvenstveno da obiđe Srednju Bosnu sa kojom je fasciniran.

 

 

 

(agencije)