Već je sasvim izvjesno kako je grad kamena, svjetlosti i vode zabilježio najuspješniju turističku sezonu u poslijeratnom periodu.


Tokom vikenda Jajce je posjetio veliki broj turista. Sunčano vrijeme i sve bogatija turistička ponuda kraljevskog grada, savršen su mamac za ljubitelje prirode i kulturno-istorijskog naslijeđa, po čemu je Jajce nadaleko poznato.

Plivska jezera bila su glavno odredište turista proteklog vikenda, osobito tijekom nedjelje, kada su ovu lokaciju pohodili turisti iz različitih krajeva Europe i svijeta.


Najviše je bilo posjetitelja iz arapskih zemalja i Slovenije, a nezaboravne trenutke u “rajskom” ambijentu Plivskih jezera i mlinčića, proveo je i nemali broj domaćih turista, iz različitih krajeva BiH.

– Za Jajce me vežu predivne uspomene iz mladosti. Sa školom sam više puta boravila u Jajcu, ponosu nekadašnje zajedničke države. Danas zaista uživam ovdje, a poslije vodopada, ova jezera su najveće blago vašega grada, govori nam Kalina S. (48) iz Slovenije.


Iako je kraj septembra, turistička sezona u Jajcu ne jenjava.

Već je sasvim izvjesno kako je grad kamena, svjetlosti i vode zabilježio najuspješniju turističku sezonu u poslijeratnom periodu.

Podaci govore kako je, zaključno sa augustom, grad posjetilo 62 % više turista u odnosu na isti period prošle godine, dok je najveći dragulj grada – vodopad, zabilježio čak 80% više posjeta u odnosu na prošlu godinu!

 

 

(Jajce Online)