MEĐUNARODNI DAN I EVROPSKA NOĆ MUZEJA 2016. godine

MUZEJI I KULTURNI KRAJOLICI

 

I FOTO SAFARI – JAJCE 2016.

 

Tema: Jajce, kulturni pejzaž

Organizator: JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih

potencijala grada Jajca“

PROGRAM:

21.05.2016.godine (SUBOTA)

10:00 sati

Okupljanje učesnika ispred Muzeja II zasjedanja AVNOJ-a

Uvodna riječ Organizatora

10:00 – 13:00 sati

Obilazak historijskog gradskog jezgra Jajca sa turističkim vodičem i predstavnicima Organizatora i fotografisanje spomenika i prirodnih ljepota Jajca.

PROPOZICIJE

 

1. Fotografije nastale na Foto safariju, učesnici trebaju dostaviti na e-mail: [email protected]Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , u naslovu (subject) mejla napisati “Foto safari”.

2. Uz fotografije poslati i slijedeće podatke:

naziv fotografije

podaci o autoru (ime i prezime, adresa, broj telefona, e-mail)

3. Javno glasanje za najbolje fotografije vršiće se putem facebook stranice https://www.facebook.com/Agencija.Jajce/. Fotografije će u najkraćem roku biti objavljene na fejsbuk stranici: “Agencija-za Zastitu Bastine Jajce” u albumu “Foto safari – Jajce 2016”.

4. Ukoliko Organizator posumnja da je korišten softver za automatsko generisanje lajkova prilikom glasanja, slika će biti diskvalifikovana

5. Tri fotografije koje prikupe najviše lajkova do 19.06.2016.godine, u 23:59 h, bit će nagrađene, dok će i ostale fotografije koje budu izabrane od strane žirija biti predstavljene na izložbi fotografija sa Foto safarija, u Domu kulture Jajce, u okviru manifestacije „Međunarodni skokovi sa Vodopada u Jajcu“, u osmom mjesecu ove godine.

6. Nagrade će biti uručene na otvorenju izložbe u Domu kulture, dana 05.08.2016.godine (PETAK).

7. Zaposleni u Agenciji, kao ni članovi njihovih porodica, nemaju pravo učešća na Konkursu.

8. Organizator zadržava pravo da prihvati ili ne prihvati fotografiju za koju smatra da tehnički ne zadovoljava minimum kriterijuma, bez posebnih objašnjenja.

9. Učesnik mora biti spreman da na zahtjev Organizatora dostavi fotografiju visoke rezolucije ili izvorni fajl.

10. Organizator ima pravo na korištenje svih dostavljenih fotografija u okviru Foto safarija za promociju u bilo kojem obliku i u bilo kojem mediju. Pri tome će Organizator nastojati da navede ime autora, ali ne odgovara ukoliko to uredništvo drugog medija ne učini. Pri ovakvom korištenju Organizator se oslobađa od bilo kakvih potraživanja od strane autora fotografija na Foto safariju.

Kontakti Agencije: tel/fax: 658 268, e-mail: [email protected]Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Kontakt osoba: Dženana Makul Husić, mob. 063 276 250, e-mail: [email protected]Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Lijep i ugodan dan !