Bliži nam se Prvi maj, međunarodni praznik rada. Idealno vrijeme da zaboravite na posao, brige i pobjegente od svakodnevnice. Provedite vrijeme sa porodicom i prijateljima u prirodi. Jajce ili kako ga mnogi nazivaju –Muzej pod vedrim nebom- nudi sve što vam je potrebno za dobru zabavu i odmor.

Na Plivskim jezerima se tradicionalno svake godine okupljaju građani, domaći i strani turisti da zajedno proslave prvomajske praznike uz dobru hranu, piće i muziku. Uz idealnu zabavu svoj boravak obogatite rekreativnim aktivnostima poput tenisa, raftinga, vožnjom u brodicama na Plivskim jezerima, ribolov ili pak  planirarenjem za avanturiste.

Pored odmora na Plivi, preporučujemo i obilazak historijskog jezgra Jajca sa brojnim kulturno-historijskim spomenicima i muzejima. Stari grad – Tvrđava, Katakombe, Medvjed kula, Crkva sv. Marije sa tornjem sv. Luke, Hram boga Mitrasa, Etno muzej, muzej AVNOJ-a i ostale.

U samom centru grada se nalazi vodopad Plive koji je uvršten među 12 najljepših u svijetu.

Spoj prirodnih i bogatstava kulturno – historijske baštine učiniće vaš boravak u Jajcu nezaboravan i u lijepom sjećanju.

Pogledajte fotografije na našoj FACEBOOK stranici.

Radujemo se vašem dolasku.