JU „Agencija“ Jajce u suradnji sa slovenskom nevladinom organizacijom PiNA (www.pina.si) i uz financijsku potporu Programa međunarodne suradnje i humanitarne pomoći Slovenije, Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije, uspješno je na području općine Jajce implementirala projekat BIHUB – podrška ženskom i društveno odgovornom poduzetništvu.

 

Pravo učešća u projektu imale su sve inovativne i poduzetnički orijentirane osobe, kao i postojeće mlade firme, koje su prijavile svoje poslovne ideje za učešće u programu podrške razvoju poduzetništva u okviru projekta BiHUB.

U okviru projekta obezbjeđena je besplatna podrška u edukacijskom programu za poboljšanje i realizaciju poslovne ideje, a kandidati su kroz period od 8 mjeseci imali priliku sudjelovati na brojnim radionicama i predavanjima s ciljem stjecanja i razmjene iskustava kao i usvajanje znanja i vještina za uspješno pokretanje i vođenje svojih poslovanja.

Konačno, 25.5. 2021. godine, putem Zoom platforme organizirane su prezentacije pristiglih poslovnih planova, od kojih je pet podržano projektom BIHUB novčanim sredstvima u iznosu od 2 500 eura, a to su:

Decor studio – Josipa Miketa

Slatka Slavica – Slavica Tokić

Relax studio „AS“ – Samed Glamočić

Vista Desing – Amela Iskrić Hadžić

Studio seven – Barbara Bagarić

Valja napomenuti kako je JU „Agencija Jajce“ tijekom implementacije poslovnih ideja pružala stručnu i tehničku podršku mladim poduzetnicima.

Kako bi cijela priča bila zaokružena u jednu cjelinu, u okviru saradnje portala Jajce OnlineJU “Agencija” i slovenske nevladine organizacije PiNA, krajem 2021. godine snimljen je dokumentarni video prilog koji promoviše poduzetništvo u Jajcu, a u okviru projekta podrške razvoju poduzetništva BiHUB – podrška ženskom i društveno odgovornom poduzetništvu. Video prilog pogledajte u nastavku:

(Jajce Online)