U nedjelju, 2. prosinca/decembra na zagrebačkom Velesajmu održan je tradicionalni Božićni sajam u organizaciji IWCZ (Međunarodni klub žena Zagreb), koji, uglavnom, okuplja diplomate akreditirane u Zagrebu i članove njihovih obitelji.

Na ovom jednodnevnom sajmu sudjelovalo je 45 država, koje su na svojim štandovima brojnim posjetiteljima nudili proizvode iz svojih država, kulinarske delicije i pića uz jako prihvatljive cijene. Sva prikupljena sredstava na ovogodišnjem Božićnom sajmu bit će donirana Institutu za palijativnu medicinu u Zagrebu.

Na poziv Veleposlanstva BiH u Zagrebu, JU “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca” svojom donacijom obogatila je ponudu naše zemlje na ovom sajmu. Ravnatelj Agencije, Anto Brtan, koji je do prije nekoliko mjeseci bio diplomata u Veleposlanstvu BiH u Zagrebu pomagao je djelatnicima Veleposlanstva u prezentaciji ponuda iz BiH.

Sudjelovanje na sajmu omogućilo je prezentaciju turističe ponude Jajca, a promotivni letci i donirani predmeti s motivima Jajca i jajačkog kraja pobudili su veliki interes brojnih posjetitelja.