U razdoblju od 31.01. – 03.02.2018 u Ljubljani, JU „Agencija za kulturno povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ predstavila je turističku ponudu na 29. međunarodnom turističkom sajmu Natour Alpe – Adria. Natour Alpe – Adria je najveći turistički sajam u Sloveniji koji promiče zeleni i aktivni turizam, te se na njemu predstavlja preko 150 izlagača iz čitave Europe. U ova četiri dana, u tri hale posjetitelji mogu uživati u turističkoj i etno gastronomskoj ponudi Slovenije i susjednih zemalja.


Iz Bosne i Hercegovine pored predstavnika JU Agencije na sajmu su bili prisutni Turistička zajednica Tuzlanskog kantona i Turistička zajednica Republike Srpske. Posebno ističemo suradnju sa Zepter Passport i Kompas turističkim agencijama s kojim je obnovljena već postojeća uspješna poslovna suradnja s ciljem realiziranja turističkih aktivnosti na području Jajca u narednoj sezoni i planiranja turističke sezone 2019. godine.


Slovensko turističko tržište je od velikog značaja za razvoj turizma u Jajcu, obzirom da činjenicu za u ukupnoj turističkoj posjeti, broj turista iz Slovenije ima značajan udio. Ovo je drugo predstavljanje Jajca na slovenskom tržištu, te smo zadovoljni dosadašnjom posjećenošću i iskazanim interesom, prije svega turističkih agencija koji su na ovom sajmu prvenstveno u potrazi za potencijalnim partnerima te zbog širenja suradnje.

Pored Natour Alpe – Adria sajma u Ljubljani u narednom periodu plan je posjetiti i najveći turistički sajam u ovom dijelu Europe, a to je sajam turizma u Beogradu koji se održava u drugoj polovici veljače. Zatim je u planu posjetit najveći sajam turizma u Hrvatskoj koji se održava krajem ovog mjeseca. Nakon njega slijedi promocija turističkih potencijala Jajca na najvećem sajmu turizma u Europi koji se održava u Berlinu u ožujku mjesecu. Cilj ovog oblika promocije jest uspostavljanje novih kontakata s turističkim agencijama koje posluju na području Balkana kako bi se upravo Jajce našlo na planovima i programima agencija za naredne turističke sezone i tako povećala turistička posjeta.

 

Više fotografija pogledajte u FOTO ALBUMU.