Odlukom Općinskog vijeća Jajce 22. februar/veljača je Dan općine Jajce. Datum je ovo prvog pisanog pominjanja grada Jajca 1396. godine u Povelji iz dubrovačkog arhiva. Dragi sugrađani, tim povodom čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na svečanosti koje će biti upriličene u povodu obilježavanja ovog, za Jajce, značajnog datuma.

Proslavimo zajedno 622. rođendan našeg grada!

Na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća biće potpisana Povelja o prijateljstvu i saradnji  s gradom Kutná Hora u Češkoj Republici, a zaslužnim pojedincima i kolektivima biće uručena prigodna priznanja.

Podsjećamo sve privredne subjekta, javna preduzeća, ustanove i institucije koje rade i djeluju na području općine Jajce da se Odlukom Općinskog vijeća Jajce broj:01-01-6-3058/14 od 29.04.2014. godine (Sl. novine Općine Jajce, br:3/14)  22.februar/veljača obilježava  kao Dan općine Jajce. Članom 2. iste Odluke Dan općine Jajce je neradni dan.

Također podsjećamo da u skladu s Odlukom o dekorisanju javnih površina na području općine Jajce (Sl.novine Općine Jajce, br:2/15) državne institucije (organi uprave, upravne organizacije, javne ustanove i javna preduzeća) koje na području općine Jajce imaju sjedište ili imaju svoje organizacione jedinice da su, u dane obilježavanja državnih praznika, dužni istaknuti državne zastave.

(Općina Jajce)
(foto: Agencija Jajce)