Pozivamo sve zainteresirane na online obilježavanje Međunarodnog Dana kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj kada ćemo vam predstaviti interaktivnu mapu Jajca putem koje su predstavljeni najznačajniji kulturno-historijski objekti Jajca. Cilj projekta je pokazati bogatstvo različitosti kojim Jajce obiluje i to na način koji će omogućiti da uz nekoliko klikova “prošetate” objektima i upoznate se sa značajem i istorijskim činjenicama posjećenog objekta. Vjerujemo da će ovo malo drugačije predstavljanje bogatstva Jajca doprinijeti razvoju duha tolerancije temeljenog na našoj istoriji, kao i da će doprinijeti razvoju turističkih potencijala. Nažalost, epidemiloška situacija diktira način promocije tako da smo istu prinuđeni organizovati online.

Prezentacija će se održati 20.5.2021. godine, četvrtak, sa početkom u 14:00 sati. Promociji možete pristupiti jednim klikom OVDJE.

Ukoliko bude potrebno, kao šifru (passcode) ukucajte 59091573.

Projekat je dio zajedničke saradnje Koalicije za borbu protiv mržnje „Zajedno“ Jajce i Misije OSCE-a u BiH urađen u partnerstvu sa Agencijom za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turstičkih potencijala grada Jajca i Općinom Jajce.

Virtualnoj šetnji kroz Jajce možete pristupiti klikom OVDJE.