JU „Agencija za kulturno povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ ovim putem obavještava o aktivnostima na snimanju filma EASTERN-WESTERN kao i s tim povezanim privremenim ograničenjima pristupa na pojedinim lokalitetima.

Snimanje se održati od 6.9. do 10.9.2023. godine na lokalitetima: Srijeda – Tvrđava u Jajcu, Četvrtak – Vodenice na Plivskim jezerima, Vodopad rijeke Plive, Petak – Srednjovjekovna povijesna jezgra, Subota – Plivska jezera i selo Mile.

Građane i posjetitelje Jajca molimo za razumijevanje ako se nađu u trenutku snimanja na navedenim lokalitetima da imaju strpljenja i poštuju upute osoblja. Navedeni lokaliteti će biti zatvoreni za javnost u intervalima ne dužim od 30 min.

Film je u produkciji El Jinete Films iz Sjedinjenih Američkih Država, direkciju potpisuju Biliana and Marina Grozdanova, JU Agencija pruža podršku projektu. Iz sažetka o filmu: 1880-ih, najveći val istočnoeuropskih imigranata putovao je u Ameriku nakon pada Osmanskog Carstva. Ovo je priča o jednom od tih imigranata. Igor se sa svojom obitelji nastanjuje istočno od rijeke Yellowstone u brdima Paradise Valley. Nakon gubitka supruge, bori se s odgojem sina Ive kao samohrani otac. Duncan, kauboj u ovim krajevima, sprijateljuje se s Igorom i nudi mu priliku da se pridruži njegovoj obitelji u doseljenju dalje na zapad gdje ima mnogo boljih prilika.

Eastern_Western.mp4 from El Jinete Films on Vimeo.