Poštovani,

Ova stranica je namijenjena posjetiocima Jajca, ljubiteljima kulturne baštine, prirodnih ljepota, umjetnicima, fotografima, stručnjacima različitih profila, obrazovnim institucijama i svima koji su uključeni u pružanje informacija domaćim i stranim posjetiocima.

JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ (u daljem tekstu: „Agencija“) je osnovana 12.03.2007. godine Odlukom Općinskog vijeća Jajce, broj: 01-202-2766/07, s ciljem očuvanja, održavanja, restauracije i unapređenja kulturno-historijskih spomenika i prirodne baštine Općine Jajce, te razvoja i promovisanja turističkih potencijala.

Ovim putem odajem priznanje uposlenim radnicima Agencije na čelu sa gđom. Aidom Softić Joldić na rezultatima njihovog dosadašnjeg rada i urađenom Turističkom vodiču Jajca, koji je osnov za izradu ove web stranice.

Posebno zahvaljujem Općinskom načelniku, g. Edinu Hozanu i njegovim saradnicima, na dosadašnjoj i budućoj podršci i pomoći u radu Agencije i razvoju turizma Općine Jajce.

Dobro došli na web stranicu Agencije!

Direktor
Huso Hadžić

CroatiaBosniaEnglishGermanDutchTurkeySaudi ArabiaItalyPoland
X