Čuveni turski DJ i producent Mahmut Orhan, širom svijeta poznat po hitovima “Feel”, “Fly Above”, “6 Days”…, održao je spektakularan nastup ispod Plivskog vodopada u Jajcu u sklopu Festivala “Desant na Jajce 2021”.

Uprkos nešto hladnijem vremenu, plato ispod Plivskog vodpada bio je ispunjen posjetiteljima koji su uživali u ovom raskošnom audio-vizuelnom showu.

Fantastičnoj atmosferi svojim nastupima doprinijeli su i bh. izvođači: Nebs Jack, Drop Department i Coem.

U sklopu “Desanta na Jajce 2021” večaras od 21 sat nastupa “Divanhana”. Iako je prvobitno bilo predviđeno da se i ovaj koncert održi ispod Plivskog vodopada, nastup “Divanhane” će zbog najavljene kiše biti održan u Gradskoj sportskoj dvorani u Jajcu.

Pored muzičkih događaja, u sklopu “Desanta na Jajce 2021” održavaju se i projekcije najboljih filmova sa ovogodišnjeg, 27. Sarajevo Film Festivala.

Također, upriličena je i izložba umjetničkog studija “Articoolisan”, koju posjetitelji mogu u narednih mjesec dana pogledati u prostoru Zavičajne etno zbirke Jajce.

Podsjećanja radi, “Desant na Jajce” događaj je nastao sa namjerom da obogati kulturnu ponudu Jajca u ljetnom periodu, sa ciljem da se u ovaj grad privuče što više turista, ali i da se promovira bogata kulturno-historijska i prirodna baština Kraljevskog grada Jajca.

“Desant na Jajce” je prošle godine pokrenula Inicijativa “Odmori u BiH” u saradnji sa JU Agencija “Jajce”.

Ovogodišnji “Desant na Jajce” dešava se uz podršku Općine Jajce i općinskog načelnika Edina Hozana, Vlade Srednjebosanskog kantona, Federalnog ministarstva kulture i sporta i i Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

 

(Klix.ba)
(Foto/video: JU “Agencija Jajce”)