Jajce će u periodu od 17. do 20. jula 2017. godine biti domaćin druge likovne kolonije pod nazivom “Jajce Art 2017.”. Organizator i domaćin kolonije je JU “Dom kulture Jajce” Jajce, a generalni pokrovitelj općina Jajce.

Druga likovna kolonija u Jajcu zvanično je počela 17.7.2017. godine u 19 sati, kada je u holu Doma kulture održana svečanost otvaranja, a gosti, učesnici kolonije su: Senad Begić, Edin Alić, Velid Trkić, Mustafa Fajić, Bato Hasanđiković, Samija Mašić, Marina Trogrlić, Tatjana Rukavina, Armina Hatić, Anita Zečić i Hrnjić Vildana.

Likovna kolonija odvijat će se na lokacijama grada Jajca koje po svojim historijskim, kulturnim i prirodnim obilježjima najvjernije prezentuju Jajce te državu BiH u cjelini. Pomenuti slikari će tokom svog boravka u Jajcu posjetiti najznačajnije kulturno–historijske spomenike, te na svojim platnima ovjekovječiti trenutke provedene u gradu Jajcu.

Posljednjeg dana bit će organizovana izložba radova nastalih u okviru prve likovne kolonije koja će se održati u Gradskoj galeriji Jajce sa početkom u 17 sati.

Ovom prilikom pozivamo sve naše sugrađane da svojim prisustvom uveličaju sadržaje likovne kolonije, te na taj način pokažu i dokažu da je Jajce oduvijek bilo i da će ostati centar kulturnih zbivanja Bosne i Hercegovine.

(Jajce Online / foto: JU Agencija Jajce)