Sunčani dani i toplije temperature izmamili su, kako domaće tako i strane turiste, u brojne bosanskohercegovačke gradove.

Jedan od njih je, svakako, i kraljevski grad Jajce.

Turisti polako već dolaze. Hotelijeri kažu da se smještajni kapaciteti polako pune. Za vikend su meteorolozi najavili lijepo vrijeme, pa se očekuje da taj broj zaista bude velik. Turiste smo sreli, kako na tvrđavi, u muzeju, tako i na vodopadu. Nije to onaj broj turista koji se mogu ovdje sresti tokom ljetnih dana, ali za početak sezone, veoma je značajan.

To i ne čudi jer, kako su mnogi ljudi koje smo ovdje zatekli kazali, bili su u prolazu, ali lijepo vrijeme su iskoristili samo kako bi iskoristili trenutak, napravili pauzu i fotografirali se pored dragulja prirode naše BiH.

Opširnije o tome šta možemo očekivati u turističkoj sezoni, za O kanal je rekao Anto Brtan, direktor JU “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca”.

– Nadamo se da ćemo već ove godine dostići one brojke iz 2019. jer nam je i prošla sezona bila izuzetno dobra. Otprilike smo 15 posto bili u zaostatku za 2019. godinom, a ove godine, stvarno pripremamo niz kulturnih događaja, manifestacija, koje će privući brojne i domaće i strane turiste. Uopće ne sumnjam da će ova sezona biti jako dobra, ističe Brtan.

Otkrio nam je i neke od najznačajnijih događaja koji očekuju turiste.

– USAID je prepoznao ono što radimo i ponudili su svoju pomoć u promociji ljeta u Jajcu i svih događaja koje ćemo organizirati, a u svibnju imat ćemo jedan jako zanimljiv koncert ovdje ispod vodopada, riječ je o jednoj od svjetskih DJ zvijezda Jamieu Jonesu, koji dolazi u organizaciji naših partnera iz Pariza, agencije Circle, koja po cijelom svijetu traži neobične lokacije za priređivanje takvih koncerata, najavio je.

Iz Jajca se javila naša Adisa Herco.

(O kanal)