JU „Agencija za kulturno povijesnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ u suradnji s Turističkom zajednicom Jajca i KSB a pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva KSB predstavila je turističke potencijale Jajca na 10. Jubilarnom sajmu turizma PLACE2GO, koji je održan u Zagrebu od 24. do 26. ožujka 2023. godine.

Nakon uspješnih rezultata prošlogodišnjeg PLACE2GO sajma, Agencija je i ove godine predstavila destinaciju na najvećem sajmu u Hrvatskoj. Pored izlagačkog dijela sajamskih aktivnosti, vrijeme je iskorišteno za susrete s partnerima, razmjenu iskustava kao i kreiranje planova za predstojeću turističku sezonu. Jajce je jedno od omiljenih mjesta za turiste iz Republike Hrvatske, koji prilikom boravka u Bosni i Hercegovini redovito posjećuju kraljevski grad. Stoga su i ove godine za posebnu promociju Jajca bili zaduženi Vitezovi kraljevskog grada Jajca. Pored štanda srednjobosanskog kantona izlagački prostor smo dijelili s dugogodišnjim partnerima iz JP Sarajevo, Turističkom zajednicom Hercegovačkog, Tuzlanskog i Sarajevskog kantona.

Na sajmu koji je predstavljen kako mjesto susreta ponude i potražnje turističke destinacije gosti i izlagači su imali priliku poslušati oko 20 predavanja i panela o različitim temama u vezi turizma i putovanja.